Mediatiedote

LUOVA TYÖMAA PERUSTAA OMAN MEDIAN

Urbaanimedia Urbo aloittaa Oulussa maanantaina.

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelutoimisto Luova Työmaa laajentaa toimintakenttäänsä. Uusi, urbaanimediaksi itseään kutsuva julkaisu Urbo avautuu ilmaisena digimediana lukijoilleen maanantaina 15. maaliskuuta.

Toimitusjohtaja Juha Mikkilän mukaan pääasiallinen perustamissyy markkinointi- ja viestintätoimiston omalle medialle oli selkeä tarve ja sosiaalinen tilaus. Monessa kaupungissa on paikallista kaupunkikulttuuria seuraavan median kokoinen tyhjiö.

”Kaupunkien pinnan alla kuplii jännittäviä ilmiöitä, jotka ovat paljon merkityksellisempiä kuin äkkiseltään arvaisikaan. Sukellamme näihin ja kerromme ne rouheasti, rohkeasti mutta myös kunnianhimoisen laadukkaasti, kuvajournalismia myöten. Kotikaupungin kulttuuri ja tapahtumat ovat suurelle osalle median käyttäjiä juuri niitä kaikkein kiinnostavimpia”, Mikkilä sanoo.

”URBO nostaa kaupunkien ilmiöt niiden ansaitsemalle tasolle, ruman ankanpoikasen asemasta kirkkaimpaan valokeilaan.”

”Luovan Työmaan näkökulmasta Urbo on alusta, joka antaa meille mahtavan näkökulman siihen, mitä ihmiset medialta toivovat ja kuinka sitä käyttävät. Tämä insight auttaa meitä suunnittelemaan asiakkaillemme entistä osuvampaa viestintää. Ja on Urbo myös Työmaan työnäyte: meiltä löytyy osaamista ja virtaa tosi kunnianhimoisiin juttuihin, kuten oman median perustamiseen”, Mikkilä valottaa.

Urbon ensimmäinen markkina-alue on Luovan Työmaan kotikaupunki Oulu, jonka sykettä ja tapahtumia tullaan valottamaan usealla eri tasolla.

”Maanantaisin ilmestyvä feature-artikkeli ottaa poikkeuksellisen syvällisen ja kiinnostavan näkökulman Oulun ajankohtaisiin ja kiinnostaviin ilmiöihin. On mahtavaa, että Urbon jutut voi myös kuunnella hykerryttävän upean robottiäänen lukemana”, Mikkilä valottaa.

”Artikkelin antia puidaan viikon mittaan asiantuntijaraadeissa, ja myös lukijat kutsutaan mukaan keskusteluun.”

Lisäksi URBO pohtii viikon mielenkiintoisimpia alueellisia nostoja sekä kerää sivustolleen dataohjatusti, myös avointa dataa hyödyntäen mielenkiintoisimpia faktoja ja vinkkejä. Kiinnostavia anekdootteja ovat myös kaupunkigallupit kuumottavista aiheista. Urbon tavoitteena on laajentua myös muihin kaupunkeihin vielä vuoden 2021 aikana. Urbo on esperantoa ja tarkoittaa kaupunkia.

Avajaisstriimi maanantaina

URBO juhlii avajaisiaan maanantaina lähettämällä tapahtumasta livestriimin. Avajaisjuhlassa esiintyy rapin Suomen mestari, oululainen Jokrates. Ohjelman juontaa Ihan Pihalla -podcastin kolmikko. Lähetys alkaa klo 18 ja on myöhemmin katsottavissa tallenteena Urbo.fi:ssä.

Lisätietoja:
Juha Mikkilä, toimitusjohtaja
Luova Työmaa
puh. 040 707 0372
s-posti juha@tyomaa.com