Artikkelit

  Urbo Nro. 7

Täpinä on fiiliksissä kulttuurista

Uusi oululainen radio-ohjelma Täpinä tärähtää ilmoille sunnuntaina 20.6. Ohjelma sukeltaa kerran kuussa pariksi tunniksi paikallisen kulttuuriskenen syvään päätyyn. Kulttuurikonkareille on luvassa näillä aalloilla laaja kattaus kiinnostavaa kuunneltavaa, eivätkä aiheeseen vähemmän perehtyneetkään tarvitse kellukkeita pysyäkseen mukana menossa.

 • Urbo Nro. 5

Missä menet Oulun festarikesä?

Kesällä Oulussa saa hoitoa korkeaksi äityneeseen festarikuumeeseen, mutta tapahtumia on myös peruttu ja siirretty vuoden päähän. Urbo nykäisi järjestäjiä hihasta ja kyseli, missä mennään.
 • Urbossa kuultua

Näe kauneus ympärilläsi, ihminen!

Sepikka vyöryttää kuulijan päälle sämplein kuorrutettua täyteläistä äänimattoa ja kysyy, miksi kaikki kaunis katoaa kuin tuhka tuuleen ja miten ahven saattaa tarjeta kylmässä vedessä.
 • Urbossa kuultua

Valokuvaajan kuvajainen

Urboon kuvaava Antti J. Leinonen valittiin Vuoden kuvajournalistiksi 2020. Leinosta on kutsuttu pohjoisen kuvaajaksi, ja sitä hän onkin. Hyvän kuvaajan lahjat piilevät sosiaalisuudessa, tilannetajussa, huumorissa.
 • Urbossa kuultua

Kitarasankarit älkööt vaivautuko

Plan E on outo lintu, jollaisia ei kasva joka oksalla. Se vie kuulijansa elokuvalliseen mielikuvitusmaailmaan kolmen bassokitaran, tummasävyisen kummittelun ja rennonrytmikkään rockin keinoin.
 • Artikkelin jatkot, Urbo Nro. 4

Tutkijat: Nuorten median käyttö on muuttunut, ja uutisointi TikTokista on vielä liian kielteistä

Tällä viikolla Urbon pääjuttu kertoi TikTokista kolmen tiktokkaajan silmin. Jutun syvempi tarkoitus oli oppia ymmärtämään käyttäjien näkökulmasta, miksi TikTok on tällä hetkellä nopeiten kasvava sosiaalisen median alusta. Esitimme jatkokysymyksiä kahdelle tutkijalle. Selvisi, että uutisointi TikTokista on vielä liian kielteistä, ja se vaikuttaa mielikuviimme.
 • Artikkelin jatkot, Urbo Nro. 4

Urbon lisälista: Miltä Oulun TikTok näyttää ja kuulostaa?

Urbon jo hyvää vauhtia keski-ikästyvä yötoimitus sukelsi TikTokin kiehtovaan maailmaan viikon pääartikkelin innoittamana. Millaista sisältöä löytyy muilta oululaisilta tiktokkaajilta? Tai millaisia Oulu-aiheita tai aihetunnisteella oli päätynyt suosituimpien videoiden listalle?
 • Artikkelin jatkot, Urbo Nro. 4

”Olen pari kertaa joutunut poistamaan TikTokin” – katso videoraadin mietinnät

Urbon raadin ruodinnat kohdentuivat tällä viikolla TikTokin hyviin ja huonoihin ominaisuuksiin. Kehuja sovellus sai siksi, että se auttaa irrottautumaan, niin työasioista rankan päivän jälkeen kuin omasta sosiaalisesta kuplastaan somessa. Toisaalta näkemiään sisältöjä on mahdoton ennakoida.
 • Artikkelin jatkot, Urbo Nro. 4

Britit shoppaavat TikTok apunaan

TikTok on paljon enemmän kuin vain viihdyttäviä videoita, todisti tämän viikon Urbon pääjuttu. Britanniassa lähes joka toinen kuluttaja tutkii shoppailutrendejä TikTokin avulla.
 • Artikkelin jatkot, Urbo Nro. 2

Tutkijat: nuoret oletetaan kaupunkiin

Moni Urbon lukija tunnisti julkaisemastamme Tannila-jutusta itsensä ja nuoruutensa. Tutkijoiden mukaan nuorista puhutaan kuitenkin usein liian kaupunkikeskeisesti, eikä yhdenvertaisuus aina toteudu.
Pehmoaino
 • Artikkelin jatkot
 • Urbo Nro. 1

Pehmoaino fiittaa Keko Salatan uudella albumilla

Tänään perjantaina julkaistu Keko Salatan Asioilla on tapana järjestyä esittelee suurelle yleisölle myös oululaisen Pehmoainon. Hän vierailee Salatan kolmannen albumin Ei tää voi olla elämää -kappaleessa.
 • Urbo Nro. 1

Urbo näki päivänvalon

Urbaanimedia Urbo näki päivänvalon livestriimittuna suoraan Oulun kulttuuritila Tukikohdasta. Lue, millainen urbooni meininki oli julkistustilaisuudessa!
tausta3
 • Urbossa kuultua

Näin luet Urboa

Urbaanimedia Urbo.fi on kuin viikkolehti verkossa. Urbossa on paitsi se viikon tärkein puheenaihe myös Oulun tuoreet topikit ja reaaliaikainen data säästä jääkenttiin.
 • Urbo Nro. 1

Urbon julkistustilaisuus

Tämä on Urbon iso bäng! Koska maailmassa ei voi olla liikaa tietoa tai viihdyttävää höttöä.
 • Urbo Nro. 1

Mediatiedote

Markkinoinnin ja viestinnän suunnittelutoimisto Luova Työmaa laajentaa toimintakenttäänsä.