Urbon raati pähkäilee: Arvostetaanko Oulussa paikallista kulttuuria? Katso video!

Urbo kutsui neljä paikallista kulttuuriurboilijaa keskustelemaan oululaisesta musiikista maanantain artikkeliin liittyen. Pandemiatyyliin pidetyssä tapaamisessa keskustelu rönsyili naapurikyttäämiseen, kulttuuripääkaupunkihankkeeseen ja oululaisuuden ulottuvuuksiin. Mukana myös urbomaisen röyhkeä gallup!

Mikä erottaa oululaisen muista? Ovatko Helsingissä asiat paremmin? Vaikuttaako hevi-mentaliteetti huomaamatta meihin kaikkiin? Arvostetaanko Oulussa oikeasti kulttuuria? Minkälaiselle keikalle raatilaiset haluavat päästä ensimmäisenä, kun koronakurimus helpottaa?

Näitä kysymyksiä Urbon kanssa pohtivat tällä kertaa neljä raatilaista: runoilija ja psykologi Jere Vartiainen, jonka mielestä Oulun kaupunki voisi ryhdistäytyä. Ostroferian ravintoloitsija ja ekologisen muodin yrittäjä Jenny Kurkela, joka on tyytyväinen oululaiseen läsnäolevaan elämäntyyliin. Mukana myös Toni Kaijala, joka on edustanut oululaisia Sohvaperunat-ohjelmassa ja tuntee Oulun hevimaailman kuin omat taskunsa. Linjoilla myös tanssinopettaja Julian Owusu, joka katsoo Oulun musakulttuuria läänintaiteilijan näkökulmasta.

Urbo kokosi pitkästä keskustelusta parhaat palat videoon. Ja hei, urbomainen gallup on erityisen mysteerinen teknisten kommervenkkien seurauksena. Paljastakaamme, että vain yksi käsi nousi pystyyn.. arvaatko kenen?