”Olen pari kertaa joutunut poistamaan TikTokin” – katso videoraadin mietinnät

Urbon raadin ruodinnat kohdentuivat tällä viikolla TikTokin hyviin ja huonoihin ominaisuuksiin. Kehuja sovellus sai siksi, että se auttaa irrottautumaan, niin työasioista rankan päivän jälkeen kuin omasta sosiaalisesta kuplastaan somessa. Videoiden tekijät ovat myös todella taitavia niin elokuvallisesti kuin tarinallisestikin.

”Toisaalta on mahdoton ennakoida, millainen video seuraavaksi tulee. Muutamia kertoja olen joutunut poistamaan apin, koska tuli niin pelottavaa sisältöä, että menivät yöunet ja itku pääsi”, Urbon somevastaava Essi Aalho kertoi. Essi pitää myös Kertojan ääni -podcastia ja työskentelee Luovalla Työmaalla, joka toimii Urbonkin taustalla.

Mukana keskustelussa olivat myös vakiraatilainen, Sohviksista tuttu mediapersoona Toni Kaijala sekä tiedeviestintää ja historiaa tunteva Juho Karjalainen, joka toimii videotuottajana ja on julkaissut yhden pitkän dokumenttielokuvan.

”Tiktok opettaa älyttömän hienosti luovuutta videokerronnassa. On mahtava nähdä, kuinka vähällä voidaan tehdä niin paljon. Old school -elokuvatekemisen trikkejä tuodaan nykypäivään”, Juho Karjalainen kehui.

”Kun päädyin Roni Backin Youtube-videoon, niin koko kylän nuoriso sanoi, että olit Roni Backin videolla, vähän siistiä. En ole päässyt somen kanssa vielä siihen pisteeseen, että some todella on tänä päivänä voimakkaampi media kuin televisio”, Toni Kaijala mietti.

Mitä raadissa kommentoitiin huomiotaloudesta, kehonkuvan ihanteista ja TikTokin sisältövalvonnasta? Miksi Toni Kaijala sai bannit TikTokista heti ensimmäisellä videollaan?

Somevastaava Essi Aalho löysi TikTokin koukuttavuuteen hyvän ratkaisun, jota kaikki raatilaiset aikoivat itsekin kokeilla.

Vastaukset ja vinkit tämän viikon videossa.